Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Εκτύπωση

"Παραθυρο" ΥΠΕΚΑ για τακτοποιηση αυθαιρετων

Παράθυρο για τη τακτοποίηση δεκάδων αυθαίρετων οικισμών οι οποίοι έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με υπουργική απόφαση ορίζονται η διαδικασία, τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά τεκμηρίωσης της αιτίας μεταβολής της δασικής μορφής εκτάσεων εντός οικισμών, οι οποίοι στερούνται νόμιμης έγκρισης.
Το υπουργείο ζητά από τους δήμους μια σειρά από δικαιολογητικά αναφορικά με τις αιτίες και τα στοιχεία αλλαγής χρήσης προκειμένου να συνταχθεί πλήρης έκθεση για τις περιοχές οικισμών οι οποίοι στους υπό ανάρτηση δασικούς χάρτες χαρακτηρίζονται ως δασικές. 
Ωστόσο, ανάμεσα στα δικαιολογητικά τα οποία θα τεκμηριώνουν αν για τους συγκεκριμένους οικισμούς συντρέχουν λόγοι πολεοδόμησης, υπάρχουν ορισμένα που έρχονται σε αντίθεση με το αρχικό νόμο (3889/2010) για την κύρωση των δασικών χαρτών. 
Για παράδειγμα, όσον αφορά τις πράξεις (στοιχεία) βάσει των οποίων επήλθε η μεταβολή του δασικού χαρακτήρα μιας έκτασης και αφορούν την πολεοδομική νομοθεσία, περιλαμβάνονται δηλώσεις του ν.1337/1983 (νόμος Τρίτση για τα αυθαίρετα) καθώς και τυχόν βεβαιώσεις περαίωσης της σχετικής διαδικασίας με τον τελευταίο νόμο για τα αυθαίρετα (ν.4014/2011). 
Όμως, ούτε με τον νόμο Τρίτση μπορούσε να τακτοποιηθεί αυθαίρετο σε δάσος αλλά ούτε στον 4014 μπορεί να υπαχθεί αυθαίρετη κατασκευή που βρίσκεται σε δασική έκταση. 
Σύμφωνα με τον αρχικό νόμο για την κύρωση των δασικών χαρτών η τακτοποίηση οικισμών μπορεί να προχωρήσει μόνο εάν ο δασικός χαρακτήρας της περιοχής έχει μεταβληθεί με πράξεις της Διοίκησης οι οποίες δεν έχουν ακυρωθεί ή ανακληθεί όπως συνέβη στην περίπτωση του Αγίου Στεφάνου ή της Άνοιξης Αττικής.

Τεχνικό γραφείο Σοφία Φιλανδρου & Συνεργάτες

Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων.

Αναλαμβάνουμε Νομιμοποίηση αυθαιρέτων με δωρεάν αυτοψία από έμπειρους Πολιτικούς Μηχανικούς στις χαμηλότερες τιμές τις αγοράς .Εκδίδουμε ενεργειακά πιστοποιητικά άμεσα και χορηγούμε Βεβαίωση Μηχανικού περί μη αυθαιρεσίας ή Βεβαίωση Νομιμότητας

τηλ: 2118003313

Κιν : 6937130530

Φαξ : 2118003353

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353