Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Εκτύπωση

Μειωσεις προστιμου για τη διαδικασια νομιμοποιησης αυθαιρετων

Μετά και τις τελευταίες αλλαγές στο νόμο 4014/11 που έκανε το ΥΠΕΚΑ ,έχουν γίνει σημαντικές μειώσεις προστίμου για τη διαδικασία νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Έχει μειωθεί σημαντικά το πρόστιμο και σε πολλές περιπτώσεις εξοικονομούμε μέχρι και -70% από ότι ήταν το αρχικό πρόστιμο πριν γίνουν οι τελευταίες αλλαγές στο νόμο. 
Για το λόγο αυτό καλό είναι να είστε σίγουροι ότι η ανάθεση του αυθαιρέτου σας έχει γίνει σε ενημερωμένα γραφεία και πως θα επιτύχουν το χαμηλότερο δυνατό πρόστιμο για τη ρύθμιση του αυθαιρέτου σας .
 
 
 
  •  Μια από τις αλλαγές που έχουν γίνει και εξοικονομούμε χρήματα , είναι ότι δεν απαιτούνται τοπογραφικά διαγράμματα για βεβαιώσεις Πολιτικού Μηχανικού σε ακίνητα εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του 1923, καθώς και οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων. (Άρθρο 49 παρ 3) . Με αυτή την αλλαγή επιτυγχάνεται μείωση του κόστους μεταβίβασης από το τοπογραφικό διάγραμμα που το κόστος του είναι από 400 έως 1500 € .
 
  • Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές του νόμου αφορούν τη τιμή ζώνης , που βάση αυτής υπολογίζεται το πρόστιμο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Με την παράγραφο 2γ άρθρου 50 Ν.4042/2012,ΦΕΚ Α 24/13.2.2012 γίνεται  αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τιμών ζώνης  για τις περιοχές εκτός σχεδίου όπου δεν υπάρχουν εγκεκριμένες από το Σύστημα Αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών,  αντικειμενικές αξίες. Η τιμή ζώνης υπολογίζεται με το ελάχιστο της περιφερειακής ενότητας όταν στην οικεία δημοτική κοινότητα η τιμή ζώνης δεν υπερβαίνει τα 2200€. Με εξαίρεση κάποιες περιοχές λόγω της ύπαρξης μίας ή δύο κοινοτήτων που υπερέβαιναν τα 2200€ (πχ στο Δήμο Σαρωνικού). Η νέα διάταξη παρακάμπτει και αυτό το κριτήριο ακόμη και αν υπάρχουν αντικειμενικές μεγαλύτερες των 2200€ σε κάποια σημεία του Δήμου, φτάνει αυτά να μην υπερβαίνουν το 10% της έκτασης του Δήμου . Η μείωση προστίμου που μπορεί να επιτευχθεί με αυτή την διάταξη μπορεί να φτάσει ακόμα και ως το μισό του αρχικού προστίμου ανάλογα τη περιοχή, όπως στο Δήμο Σαρωνικού που με  διαπιστωτική πράξη του Δήμου βεβαιώνει ότι οι περιοχές του Δήμου που έχουν τιμή ζώνης άνω των 2200€ είναι λιγότερο από το 10% τις συνολικής έκτασης του δήμου .

 

 

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353