Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Εκτύπωση

ΣτΕ: Ακυρες οι αποφασεις τη μετατροπης του Badminton

Άκυρες κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η οικοδομική άδεια (1/06) αλλά και η πράξη αναθεώρησής της (2/07), με την οποία το κτήριο Badminton του ολυμπιακού κέντρου, στο Γουδί, μετατράπηκε από αθλητικό σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για μεταολυμπιακή του χρήση.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σωματεία αλλά και κάτοικοι της περιοχής.Οι προσφεύγοντες, είχαν υποβάλει εξώδικη δήλωση, το 2006, προς τα συναρμόδια υπουργεία (ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομίας, κ.λπ.) ζητώντας να τηρηθούν οι αρχικές διατάξεις (υπουργική απόφαση 2002) που προέβλεπαν, ότι οι εγκαταστάσεις είναι προσωρινές και θα απομακρυνθούν εντός εξαμήνου από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων.Ωστόσο, το αίτημά τους, όμως, δεν απαντήθηκε ποτέ, ενώ, αντίθετα, εκδόθηκε ο νόμος 3342/05 που προέβλεψε την μετατροπή του κτηρίου σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων που παρέχονται με μίσθωσή του σε ιδιώτη.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίιου της Επικρατείας με την υπ’ αρίθμ. 1970/2012 απόφασή της έκρινε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
*Αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματοςη ρύθμιση του άρθρου 20 του Ν. 3342/05, καθώς οδηγεί σε επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τόσο της περιοχής που βρίσκεται το κτήριο, όσο και του λεκανοπεδίου.
*Δεν υπάρχει ειδική μελέτη που να τεκμηριώνει επαρκώς την ανάγκη μετατροπής του κτηρίου σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και η οποια να εξετάζει τις επιπτώσεις στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον από τη διατήρησή του με τις προβλεπόμενες για αυτό νέες χρήσεις.
Επίσης, η Ολομέλεια επισημαίνει στην απόφασή της ότι το το κτήριο έχει ανεγερθεί ως προσωρινή κατασκευή, σε χώρο που βρίσκεται εντός της ευρύτερης ζώνης προστασίας του Υμηττού και συνδέει τον ορεινό όγκο με τον αστικό ιστό.
Μάλιστα, στην απόφαση σημειώνεται, ότι το κτήριο προοριζόταν να καταστεί ελεύθερος χώρος πρασίνου και προστίθεται ότι σε σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την προστασία του Υμηττού και των μητροπολιτικών πάρκων, που υποβλήθηκε για επεξεργασία, αναφέρεται ότι η σχετική έκταση προβλέπεται ότι βρίσκεται στον πυρήνα του πάρκου που αποτελεί κοινόχρηστο χώρο και όπου επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η δόμηση μικρών περιπτέρων έως 30 τ.μ. για τις λειτουργικές ανάγκες του πάρκου και των επισκεπτών του.

 

Χαμηλή αμοιβή πολιτικού μηχανικού για νομιμοποίηση αυθαιρέτων , χαμηλό κόστος για ενεργειακό πιστοποιητικό , αμοιβή πολιτικού μηχανικού για Βεβαίωση Μηχανικού περί μη αυθαιρεσίας ή Βεβαίωση Νομιμότητας . διάγραμμα κάτοψης υποχρεωτικό στην πολεοδομία σε τρισδιάστατο σχέδιο ,κόστος σχεδίου και αμοιβή σχεδιαστή – διακοσμητή . Αυθαίρετα σε όλη την Αττική και Αθήνα . Τεχνικό γραφείο Σοφία Φιλανδρου & Συνεργάτες , Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός (3D) εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση  Πολιτικού Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353