Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Εκτύπωση

Ισχυει για την κυβερνηση η παραταση για τη νομιμοποιηση αυθαιρετων

Στο μικροσκόπιο οι χρήσεις γης στο Ελληνικό για εμπορικά, ξενοδοχεία κτλ.
 

Σε αλλαγές στον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, με στόχο να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αντιστάθμισμα στις επιβαρυμένες περιοχές, σκοπεύει να προχωρήσει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης.
 
Μάλιστα, επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει στο «Βήμα της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι δεν θα ανακαλέσει την παράταση που έδωσε για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων η προηγούμενη κυβέρνηση, ως τον Φεβρουάριο του 2016.
 
Για τους αυθαιρετούχους που έχουν ήδη ενταχθεί στον ν. 4178/13, ο κ. Τσιρώνης διευκρίνισε ότι όσοι βρίσκονται στη β' φάση της διαδικασίας, δηλαδή έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μελέτες, δεν θα θιγούν.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου, το 50% των ιδιοκτητών αυθαιρέτων δεν έχει ενταχθεί στον 4178/13, το 30% βρίσκεται στο αρχικό στάδιο και μόλις το 20% έχει προχωρήσει στη β' φάση της διαδικασίας νομιμοποίησης.
 
Για την επένδυση στο Ελληνικό 
 
Σε ό,τι αφορά την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, ο αναπληρωτής υπουργός, αν και αναρμόδιος, επεσήμανε ότι το τίμημα που καταβλήθηκε από τη Lamda Development είναι ιδιαιτέρως χαμηλό. Τόνισε ωστόσο ότι οι χρήσεις γης θα εξεταστούν με βάση τη φέρουσα ικανότητα των υποδομών, αν δηλαδή η ευρύτερη περιοχή «σηκώνει» νέα εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχειακές κλίνες κτλ. Μάλιστα, ο κ. Τσιρώνης έφερε ως παράδειγμα το Mall, η λειτουργία του οποίου οδήγησε στο κλείσιμο καταστημάτων στην περιοχή του Αμαρουσίου.
 
Για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι πιθανώς θα προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων. Για τους διαγωνισμούς που αφορούν μεγάλα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και έχουν ήδη προχωρήσει, επεσήμανε ότι θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου αν πρέπει να γίνουν τροποποιήσεις.
 
Σχετικά με το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Τρίπολη, επανέλαβε ότι ζήτησε από δημάρχους με χωροθετημένους χώρους διαχείρισης απορριμμάτων να υποδεχθούν ο καθένας ένα μέρος των απορριμμάτων της πόλης, ως προσωρινή λύση, προκειμένου να μην απορρίπτονται στην παράνομη χωματερή Λεβιδίου, η οποία βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής.
 
Επίσης,τόνισε ότι θα επανεξεταστούν και θα αποσυρθούν όλες οι δασοκτόνες διατάξεις που περιλαμβάνονται στους νόμους 4280/14 και 4277/14.
 
Εκκρεμότητα 6 στρεμάτων με το γήπεδο της ΑΕΚ
 
Σχετικά με το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, ο κ. Τσιρώνης είχε την Τρίτη συνάντηση με τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας κ. Άρη Βασιλόπουλο. Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, «υπάρχει μια μικρή εκκρεμότητα 6 στρεμμάτων», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή του γηπέδου η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε παραχωρήσει έξι στρέμματα αναδασωτέας έκτασης, η οποία αποτελεί τμήμα του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας.
 

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353