Μελέτες – κατασκευές - έκδοση αδειών –Αρχιτεκτονικός Φωτορεαλισμός εξωτερικών και εσωτερικών χώρων – τρισδιάστατος σχεδιασμός - ανακαινίσεις κτιρίων και εμπορικών χώρων- Βεβαίωση Μηχανικού -Ενεργειακά πιστοποιητικά –Νομιμοποίηση αυθαιρέτων – Διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών

Εκτύπωση

Παραταση εως το καλοκαιρι για τα αυθαιρετα - Ερχονται αυστηροτερα κριτηρια με μεγαλυτερα προστιμα

 

Η προθεσμία για τις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, που λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, αναμένεται να παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι που θα υπάρξει νέος νόμος, αλλά όσοι τ΄αφήσουν γι” αργότερα ίσως χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα ενώ παράλληλα καμιά μεταβίβαση ακινήτου δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικές παραβάσεις. 

Ελάχιστα είναι τα ακίνητα που δεν έχουν πολεοδομικές αυθαιρεσία ενώ πολλές από τις παραβάσεις δεν τις ξέρουν ούτε οι ιδιοκτήτες, ιδιαίτερα όταν το ακίνητο έχει μεταβιβαστεί δύο και τρεις φορές. Χωρίς νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών κάθε νέα μεταβίβαση αποκλείεται. Η προθεσμία για τις νομιμοποιήσεις λήγει στις 8 Φεβρουαρίου, όμως όπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θα παραταθεί μέχρι το καλοκαίρι που θα υπάρξει νέος νόμος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Γιάννης Τσιρώνης είχε δηλώσει ότι στο μεταβατικό διάστημα θα υπάρξουν περαιτέρω διευκολύνσεις για τους οικονομικά αδύναμους. Και με το νέο νόμο θα υπάρχει δυνατότητα νομιμοποίησης, αλλά όσοι δεν σπεύσουν τώρα πιθανόν να πληρώσουν περισσότερα. Σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έχουν προχωρήσει 950.000 ιδιοκτήτες ακινήτων από τους οποίους το δημόσιο θα εισπράξει 3,4 δισ ευρώ. Άλλοι 690.000 είχαν νομιμοποιήσει ημιυπαίθριους πληρώνοντας συνολικά 2,5 δισ. ευρώ. Τα πρόστιμα για τις νομιμοποιήσεις συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές οι οποίες αλλάζουν τις επόμενες ημέρες με αναδρομική ισχύ από τις 22 Μαΐου 2015.

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353