Έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για πώληση ή ενοικίαση κτιρίων και διαμερισμάτων . Ενεργειακό πιστοποιητικό άμεσα από πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές .

 

 

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι υποχρεωτικό για ενοικίαση διαμερίσματος και επαγγελματικού χώρου είτε για πώληση . Ερχόμαστε στο χώρο σας για να κάνουμε την αυτοψία και για να  παραλάβουμε ότι έγγραφο χρειάζεται και άμεσα εκδίδουμε το ενεργειακό πιστοποιητικό και το παραδίδουμε στο χώρο σας . Το κόστος στα ενεργειακά πιστοποιητικά είναι καθορισμένα μετα απο κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και ΠΕΚΑ οπου καθορίζονται οι αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων κτιρίων, λεβήτων & εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού, μετά από τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη

  • Το τεχνικό μας γραφείο τηρεί την κατώτατη αμοιβή για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού  και στους χώρους άνω των 50 τετραγωνικών και κάνει σημαντικές εκπτώσεις 


Ενεργειακό πιστοποιητικό: Ποιοί και πόσο θα το πληρώσουμε

Υποχρεωτική γίνεται από 9/01/2012   η έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού για ενοικίαση οποιουδήποτε

ακινήτου (διαμερίσματος ή καταστήματος) άνω των 50 τετραγωνικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι από 9/01/2012 απαραίτητο  γίνεται νέο συμβόλαιο ενοικίασης για να γίνει δεκτό από την εφορία.

 Η ελάχιστη αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών ξεκινά από τα 150 ευρώ ενώ η χρέωση για διαμερίσματα από 50 τετραγωνικά και πάνω θα είναι 2 ευρώ το τετραγωνικό.

Εάν πρόκειται για μονοκατοικίες, το ενεργειακό πιστοποιητικό θα χρεώνεται 1,5 ευρώ το τετραγωνικό με ελάχιστη τιμή και πάλι τα 200 ευρώ.

Για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων,  η αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών είναι 2,5 ευρώ με ελάχιστη αμοιβή τα 200 ευρώ για τα 50 τετραγωνικά και άνω και μέχρι 1000 τετραγωνικά.  Αν το ακίνητο είναι πάνω από 1000 τετραγωνικά, τότε το κόστος θα είναι 1,5 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Eξαιρέσεις

  • Εξαιρούνται από την υποχρεωτική έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης:
  • Oι αποθήκες και οι χώροι στάθμευσης.
  • Νέες μισθώσεις κτισμάτων συνολικής επιφανείας κάτω των 50 τ.μ.
  • Παρατάσεις παλαιών μισθώσεων με τον υφιστάμενο μισθωτή.
  • Τροποποιήσεις όρων υφιστάμενων μισθώσεων (π.χ. μειώσεις καταβαλλόμενων ενοικίων κ.λπ.).
  • Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
  • Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων που χρησιμοποιούνται για αποθήκευση αγαθών, φύλαξη αντικειμένων ή στέγαση ζώων.
  • Μισθώσεις κτιρίων ή τμημάτων κτιρίων για στάθμευση αυτοκινήτων, δικύκλων ή τρικύκλων, πρατήρια υγρών καυσίμων και πλυντήρια αυτοκινήτων.

Το τεχνικό μας γραφείο στο σύνολο των περιπτώσεων τηρεί την κατώτατη αμοιβή για την έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού ακόμα και χώρους άνω των 50 τετραγωνικών

Αυθαιρετο , Πολεοδομία, Πολεοδομίες, Μηχανικός, Μηχανικοί, Σοφίτα, Σοφίτες, Κτήρια, Νομιμοποίηση, Φιλανδρου, Τεχνικό γραφείο, Αρχιτέκτονες, Ρύθμιση, Ρύθμιση αυθαίρετων, Ρύθμιση αυθαίρετου, Afthereta, Afthaireta, Ayhtereta, Aythaireta, Rithmisi Afthereta, Rithmisi  Afthaireta, Rithmisi Ayhtereta, Rithmisi Aythaireta, Poleodomia, Mixanikos, Mixanikoi, Politikos mixanikos, Politikoi mixanikoi, Ymipethrioi, Υμηυπεθριοι, προστιμα αυθαιρετων, Ρύθμιση αυθαίρετων, Μηχανικός, τεχνικά γραφεία, Αυθαιρετα ,προστιμο , προστιμο αυθαιρετου , προστιμο αυθαιρετα , ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ , Βεβαίωση νομιμότητας , Authaireta , Authereta , Nomimopoiisi authairetou , Authereta , Texniko , Texniko grafeio , Mixanikos authaireton , Μηχανικός αυθαιρετων , Αυτοψία αυθαιρετου , Αυθαιρετου ,Authairetou ,prostimo authairetou , prostima authaireta ,aftereta , politicos mixanikos , politkos mixanikos gia authaireta , vevaiosi mixanikou ,veveosi mixanikou ,energeiaka pistopoiitika ,energeiaka pistopoihtika, ενεργειακα πιστοποιητικα

τεχνικο γραφειο Σοφια Φιλανδρου

Αν έχετε αυθαιρετο και θέλετε να το νομιμοποιήσετε με τον ευνοϊκό νόμο 4014 για τη τακτοποίηση αυθερετου , αυθαιρετων κτηρίων ή τακτοποίηση αυθαιρετων χώρων , Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και ενημερωθείτε για τις δυνατότητες υπαγωγής του ακινήτου σας στη ρύθμιση αυθαιρέτων και για τον υπολογισμό του προστίμου.

Επικοινωνια

 

Info[at]filandrou.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΤΗΛ: 2118003313
ΚΙΝ:  6937130530
Fax : 2118003353